Animatietheater

Animatietheater is een interactieve vorm van theater waarbij de acteurs met de nodige mensenkennis beweging brengen!

Een theatrale warming-up, een entreeact of een presentatie, er zijn veel  vormen. Wij hebben een heel groot aanbod en veel verschillende duo en soloacts.

Wij vinden het ook geweldig om op maat nieuwe types te ontwikkelen!

Al onze animatietypes zijn gewend om te presenteren, openen, speechen waar wenselijk!

Winteranimatietypes

Koningin winter en haar huiself

Koningin Winter is een bijzondere en opvallende verschijning in haar mega (middeleeuws uitziende) jurk en enorme haardracht. De HuisElf is haar persoonlijk assistent, een combinatie van een joker en een elf. De HuisElf ziet er niet alledaags uit en is ietwat vreemd. Hij heeft bijvoorbeeld elfenoren, een lange puntmuts en krulschoenen.

De HuisElf neemt zijn taak als assistent niet al te serieus en probeert met een knipoog en de inzet van de bezoekers/gasten overal onderuit te komen.

Koninklijk feesten op z’n chique met wat fantasie..

• Sprookje • prachtige kostuums • fotomomentjes • shoppingevents

Kerstman & kerstvrouw

Deze Kerstman en Kerstvrouw hebben al tien jaar ervaring als acteurs in deze rol. Zij weten als geen ander de (kleine) gasten te vermaken met animatie en presentatie.

De Kerstman en Kerstvrouw worden vaker in combinatie met een decoratie geboekt voor een mooi welkom en fotomoment.

Wij hebben een volwassen variant op de Kerstman die ontvangst, animatie en presentatie met een grote knipoog en de nodige humor kan doen.

•lol • weggeven • fotomoment • anekdotes • authentiek

 

Scrooge & Madame Jolly – Magie van 19e eeuw!

Het is het onvergetelijke kerstverhaal van Charles Dickens; Ebenezer Scrooge.

De norse mopperende geldvrek Scrooge is samen met Madame Jolly aanwezig. Scrooge zal de gasten op een wat norse wijze ontvangen, want kerst “It’s all Humbug” ofwel kerst is onzin, tijd- en geldverspilling.

Dat zal hij de bezoekers ook heel duidelijk maken. Uiteraard met grote knipoog. Zo daagt hij de mannelijke gasten bv. uit voor ‘Oud Hollandse’ weddenschappen (uiteraard voor geld).

Madame Jolly is daarin tegen helemaal het tegenovergestelde van wat Scrooge belichaamt. Zij is gek op de winter en al haar feestelijkheden. Zij is totaal niet bezig met geld verdienen, maar geeft het juist ruim uit en is enthousiast over alles wat zij tegenkomt. Zij is de vrolijkheid zelf en door haar spontaniteit zal zij een ieder een lach op het gezicht toveren.

• Authentiek • sprookje • contrast • fotomoment • weggevers

Zomer/festivalanimatietypes

Mode Politie

De Modepolitie is een parodie op het stel van televisie (SBS 6) maar dan nog meer overdreven en zeer positief!

Zij zijn heel theatraal geïnteresseerd in wat mensen aan hebben en geven overdreven commentaar op het modegevoel van de omgeving.

Ze bekijken iedereen van top tot teen, achtervolgen, schaduwen, bespieden en maken handgebaren.

Uiteraard wordt dit ondersteund door het geven van uitbundig commentaar zoals ‘perfect’, ‘okay’, ‘goed gedaan’, ‘Aangehouden wegens…’ en drukken hun enthousiasme uit in kreten als ‘Wow’, ‘briljant’, ‘wauw’, ‘Kijk dat zien we graag!’, ‘sprakeloos schatje’. ‘Wij zijn blij met jou’, ‘Ga vooral zo door!!!…

Get Ready for the Launch!

(Een vouw- vliegtuigwedstrijd)

De techniek van het vouwen van het perfecte vliegtuig kan tot in de puntjes verfijnd worden. De simpelste modellen komen vaak het verst.

Iedereen kan meedoen, kinderen van 3 jaar tot 80 jaar oud. Deelnemers melden zich bij de Co-Piloot bij de incheckbalie en krijgen materialen van de stewardess.

Binnen 10 minuten maken zij hier een vliegtuig van. Zij worden vanzelf opgeroepen voor het taxiën en zullen de strijd aangaan met nog drie vliegtuigen en hun piloten.

Zodra zij worden opgeroepen door de luchtverkeersleiding mogen zij plaats nemen aan het begin van de startbaan. Na de instructies van de stewardess/luchtverkeersleider en de laatste tips van de Co-Piloot gaan zij één voor één de lucht in.

De grote winnaar van de vouw-vliegtuigwedstrijd gaat er vandoor met het gouden vouwvliegtuig!

Go Pilot, Go Stewardess!

Pitstop

De Pitstop staat bij de entree van het festival of evenement. Mensen kunnen even loungen door plaats te nemen op de bank, een voetenbadje te nemen of even letterlijk door een gouden lijst te stappen. De Pitstop is een plek waar mensen zich klaarmaken voor het feest.

Het idee is dat mensen zich welkom voelen, ze zich persoonlijk aangesproken voelen en dat ze even loskomen van hun dagelijkse

ding. Het blije circus duo verwelkomt de bezoekers. Hij draagt een hoge hoed, circusdirecteur jasje en zij is gekleed als een soort Koorddanseres. Zij halen alles uit de kast om de bezoeker even los te laten gaan!

Het moment en de lijst lenen zich natuurlijk ook uitstekend voor een fotomoment!

VIP Service

Op het festival of evenement verplaatst zich een mobiele VIP Lounge die opduikt bij één van de bars, restaurants om mensen een verassende VIP behandeling te geven. De dames in 60’s stijl lopen mee met een gouden blad, serveren er een speciaaltje bij. Van één nootje, een rozet om het bier, tot een korte massage…

Het idee achter de mobiele VIP Service is dat mensen even behandeld worden als een  Very Important Person!

Badgasten en de Wilde Eendenrace

Twee zomerse badgasten en een hele wilde eendenrace zijn de elementen van deze aanwezige act.

Racen is altijd grappig en met deze rechtvaardige, doch strenge, badmeester wordt het ook een serieuze strijd.

Deelnemers blazen de badeendjes middels een rietje voort tot de finish. Wie is er in staat om zijn eend het eerste over de finish te krijgen?

Voor deze strijd is een goede badeend-keuze, de juiste warming-up en de perfecte blaastechniek van essentieel belang. Deze wilde eendenrace is een waar spektakel!